Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "Kartupeļu biezenis"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 9 rezultāti


Kartupeļu biezenis (biezputra)

Nomizo miltainus kartupeļus un novāra maz sālītā ūdenī mīkstus. Sausus novārītus kartupeļus sastampā, izberž caur sietiņu vai saspiež kartupeļu spiedē un spēcīgi maisa uz uguns ar sviestu, pienu un sāli. ... »

Kartupeļu biezenis svētku galdam

Sagatavo kartupeļu biezeni. Biezeni iespiež ar sviestu vai eļļu ietaukotās paplatās tasītēs vai pialās., vidū ar mazāka diametra stampiņu, glāzes vai pudeles pamatni iespiež padziļinājumu. Tasītes uzmanīgi uz šķīvja apgāž ... »

Kartupeļu biezenis ar baravikām

No kartupeļiem un piena izvāra biezeni, saputo. Sīpolu sasmalcina, sviestā vai iepriekš sasmalcinātā un saceptā speķī sacep, pievieno baravikas un apmaisot cep. Pasniedzot biezenī iemaisa saceptās baravikas. Ēdienu pasniedz ar ... »

Kartupeļu biezenis ar tomātu, burkānu vai biešu sulu

Pagatavo kartupeļu biezeni tam pielej svaigu burkānu, tomātu vai biešu sulu. Sulas daudzums biezenī atkarīgs no sulas koncentrācijas un vēlamās biezeņa konsistences, krāsas.

... »
Kartupeļu biezenis ar desiņām

Kartupeļu biezenī iemaisa rīvētu sieru, olu dzeltenumus, sāli un atsevišķi saputotus olu baltumus. Masu liek ietaukotā veidnē, pārliek ar cīsiņiem vai uz pusēm sagrieztām sardelēm, pārliek sviesta piciņas, cep cepeškrāsnī.

... »
Sacepts kartupeļu biezenis

Pagatavo kartupeļu biezeni vai izmanto kartupeļu biezeņa pārpalikumu. Biezenī iemaisa olu dzeltenumus, sāli, sasmalcinātus zaļumus. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, iecilā biezenī. Veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi, ieliek masu, pārklāj ... »

Kartupeļu biezenis

Biezenim piemērotas miltaino kartupeļu šķirnes. Kartupeļus notīra, izvāra, nokāš, saspaida, sastrādā ar mikseri vai izspiež caur spiedi, sietu. Katliņā uzvāra pienu, pievieno kartupeļu masu un puto, līdz biezenis kļūst gaišs, ... »

Jauno kartupeļu biezenis buljonā

Kartupeļus notīra, sarīvē vai samaļ gaļas maļajamā mašīnā, liek uz sieta, pārlej ar aukstu ūdeni, no masas izskalo daļu cietes. Kartupeļus liek verdošā buljonā un sautē, līdz izzūd zaļo kartupeļu ... »

Kartupeļu biezenis

Kartupeļus nomizo, noskalo, ja nevienādi, sadala gabalos, liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus. Tad ūdeni nolej, tūlīt karstus saspaida ar koka stampiņu, jo tad biezenis ir irdenāks, garšīgāks. Iegūtajai kartupeļu ... »

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
sautējums , mednieku , burkānu salāti , biezeņa zupa , Auzu pārslu pankūkas ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Rīsus savāra biezus, sajauc ar berztu sieru un olu dzeltenumu. Gaļu sagriež šķēlēs, apsutina 30 gr sviesta, apliek ar rīsiem,
Mazus vienādus lieluma kartupeļus ar visu mizu novāra, tad notīra. Pannā sacep kubiņos sagrieztu speķi vai izkausē taukvielas, ieliek rīvmaizē
Sagrieztus burkānus, selerijas un kartupeļus liek karstā buljonā un aizvākotā traukā sautē. No maltās gaļas, sakapātiem sīpoliem, olas, rīvmaizes un
Kaltētus ābolus noskalo, pārlej paredzēto ūdens daudzumu un atstāj dažas stundas uzbriest. Tad pievieno cukuru, garšvielas un vāra, līdz āboli
Pupiņu pākstīm nogriež galiņus, novelk sānu dzīslas un sagriež šķērsām, tās liek katliņā kopā ar mazu pēc garšas sālītu
Brūklenes izlasa, saber sietiņā, kuru vairākas reizes iegremdē tīrā, aukstā ūdenī, tad lieko ūdeni notecina. Ogas pārliek katlā un bez
Kartupeļus notīra, izdobj, vāra, neļaujot izšķīst, nekāš, uz sieta notecina, atdzesētus piepilda ar sagatavotiem olu un redīsu salātiem, novieto traukā

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180