Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: " želeja"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 21 gatavošanas paņēmieni:

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Tomātu želeja 4.17

Katliņā ielej tomātu biezeni, pievieno sīki sakapātus vai uz smalkas rīves sarīvētus sīpolus un ķiplokus, maltos smaržīgos un melnos piparus, sāli, cukuru un uzvāra. Tad pievieno etiķi un uzbriedinātu želatīnu....Skatīt recepti

Irbes želejā 4.23

Irbes notīra, nomazgā, krūtīm apsien plānas šķēlītes speķa, apcep taukos vai sviestā, sutina mazā buljonā mīkstas 1—1,5 stundu. Aukstām irbēm noņem speķi, gaļu atgriež no kauliem, iekārto izskalotā formā, starpa...Skatīt recepti

Augļu želeja 4.04

Ābolus, bumbierus nomizo, sagriež daiviņās, izgriež sēklotni, plūmes liek verdošā ūdenī, patur, līdz miziņa iesprēgā, tad no verdoša ūdens izņem, liek aukstā ūdenī, lai atdziest. Pēc tam miziņu novelk, plūmes...Skatīt recepti

Ķiršu želeja 4.22

Ķiršus noskalo, atdala kauliņus. Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno ķiršus un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes. Tad pievieno uzbriedušu želatīnu un maisot izšķīdina. Pēc tam atdzesē, pilda traukos...Skatīt recepti

Dzērveņu želeja 4.19

Dzērvenes izlasa, noskalo, saspaida un izspiež sulu, čagām pārlej ūdeni, uzvāra, izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, uzvāra. Pēc tam pievieno uzbriedinātu želatīnu, maisot izšķīdina un pielej svaigo dzērveņu sulu. Iegūto šķidrumu...Skatīt recepti

Citrona želeja 4.14

Ūdeni ar cukuru un norīvētu citrona miziņu uzvāra, izkāš. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, pielej izkāstu citrona sulu, lej traukos un sarecina. Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu krējumu.

...Skatīt recepti

Vīna želeja 4.19

Ūdeni ar cukuru un garšvielām uzvāra, izkāš. Tad pievieno vīnu, uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina. Pēc tam lej traukos un sarecina. Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu krējumu.

...Skatīt recepti

Piena želeja 4.17

Olas dzeltenumu ar cukuru, vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu. Pēc tam trauku liek karstā ūdenī un karsē, līdz masa nedaudz sabiezē. Riekstu kodolus uz pannas maisot apgrauzdē. Pēc...Skatīt recepti

Kārtainā želeja 4.11

Kārtainu želeju iegūst, sarecinot vienā traukā krāsainas želejas, kā, piemēram, piena, dzērveņu un citrona želejas. Kārtaino želeju gatavojot, traukā ielej vispirms vienu želeju. Kad tā sarecējusi, ielej citas krāsas līdz...Skatīt recepti

Olu želeja 4.24

Olas sakuļ ar nedaudz sāls, pielej buljonu, smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, tad salej vārāmā formā, uzliek vāku. vāra ūdens peldē apmēram 1 stundu, tad izsit no formas, sagriež četrstūrainos gabaliņos.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
cepumi , zutis , šokolādes , Spāņu gaumē , skābi kāposti ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Ūdeni uzvāra, pievieno nomizotus, sagrieztus rabarberus, cukuru un vara mīkstus, pieliek atšķaidītu kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra, lej traukā, pārkaisa
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Notīrītas un nomazgātas svaigas reņģes apviļā miltos, sakuļ olu dzeltenumā un beigās berztā baltmaizē un 5 min. cep pannā sviestā
Jēlu vai vārītu šķiņķi izmaļ 2 reizes caur mašīnu vai smalki sakapā, pieliek 3 olas dzeltenumus, saputotus baltumus, samaisa, veido
1.Maizes šķēlīti pārziež ar sviestu un pārliek ar tāda paša lieluma siera šķēlīti. 2.Maizei nogriež garozu un sagriež trijstūrveida šķēlītēs.
5 šķēles galda maizes uzgrauzdē uz sausas pannas, anšoviem iztīra asakas, smalki sakapā un sajauc ar cieti novārītu olu dzeltenumu
Sviestu ar 1/4 miltu sastrādā plāksnē, atdzesē. No miltiem, ūdens , sāls, konjaka un olas dzeltenuma veido mīklu, noliek vēsumā.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180