Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Galvenā :: Uzturs - uzturvielas

Uzturs - uzturvielas

Minerālvielas un mikroelementi



Minerālvielas un mikroelementi

Minerālvielas un mikroelementi ir neaizstājamas uzturvielas - tās ietilpst visu organisma šūniņu sastāvā, daudz to cietajos audos (kaulos, zobos),
tās arī aktīvi piedalās visos vielmaiņu procesos. Organisma sastāvā ietilpst lielākos vai mazākos daudzumos visi dabā sastopamie
ķīmiskie elementi. Kalcijs, magnijs, fosfors, nātrijs, kālijs, sērs un hlors sastāda lielāko daļu no visām organisma minerālvielām.
Minerālvielas, kas

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ogļhidrāti



Ogļhidrāti

Ogļhidrātu veidi ir cukuri, ciete un celuloze. Visiem šiem ogļhidrātu veidiem uzturā ir sava nozīme. Cukuri labi
šķīst ūdenī, līdz ar to tie ātri uzsūcas gremošanas orgānu sieniņās, ātri nokļūst asinīs un ātri var tikt izmantoti
organismā enerģijas ražošanai. Tapēc cukuriem uzturā ir liela nozīme tajos gadījumos, kad audiem atri jāpiepildina
enerģijas krājumi, kā, piemēram, straujā un smagā fiziskā piepūlē

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Taukvielas



Taukvielas

Taukvielām uzturā ir daudzpusīga nozīme. Taukvielas ir enerģijas piegādātājas, jo dod lielu kaloriju daudzumu -
1 grams taukvielu organismam dod 9,3 kalorijas, kas ir divas reizes vairāk, nekā dod olbaltumvielas vai ogļhidrāti.
Taukiem ir liela bioloģiska nozīme, jo tie ietilpst protoplazmas uzbūvē un tapēc nepieciešami šūnu jaunradē un vielu
maiņas procesos. Tauki ir vienīgie taukos šķīstošo vitamīnu piegādātāji organismam, tāpat

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vitamīni



Vitamīni

Vitamīniem ir ļoti liela nozīme uzturā. Vitamīni organismam salīdzinājumā ar citām uzturvielām vajadzīgi visai
niecīgos daudzumos. Tomēr tie ir absolūti nepieciešami, un to trūkums organismā rada smagus vielu maiņas traucējumus.
Vitamīni piedalās vielu maiņas regulācijā, infekcijas slimības pretvielu (antitoksīnu) radīšanā un pareizā uzturvielu
izmantošanā. To trūkums uzturā pazemina cilvēka darba spējas un organisma pretošanās spējas slimībām.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Olbaltumvielas



Olbaltumvielas

Olbaltumvielas ir visas dzīvības pamatā, jo tās ietilpst katra dzīva organisma šūnās un audu sastāvā. Tādēļ augšanai
un audu atjaunošanai ir nepieciešama nepārtraukta olbaltumvielu piegāde. Olbaltumvielas ir viskomplicētākās organiskās
vielas.
Olbaltumvielas ir ļoti daudzveidīgas, un katram dzīvam organismam un pat atsevišķiem orgāniem tas ir īpatnējas. Ja uzturā
trūkst kāda aminoskābe vai arī tas nav pietiekamā daudzumā, organisma olbaltumi

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ūdens



Ūdens

Ūdens dzīvajā organismā izpilda dažādas funkcijas, un bez ūdens nav iespējamā dzīvība ne augu, ne dzīvnieku valstī.
Cilvēka organismā ūdens daudzums ir 60 - 70 % no ķermeņa svara. Ūdenim ir svarīga loma uzturvielu pārvietošanā no
vieniem orgāniem uz otriem. Ūdeni organismam piegādā gan atsevišķi produkti, gan ēdiens un dzērieni, gan arī
dzeramais ūdens.Pieaugušam cilvēkam uz 1 kg svara diennaktī

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
mārrutki , vīna mērce , veltnīši , sirds , olu sacepums ,
Šodien vārda dienas svin:
Maigurs, Mārica, Māris



Noderēs
Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)
Dārzeņiem ir jābūt tīriem un pēc iespējas sausiem. Gurķus, tomātus, sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tīrā, sausā 1 litra burkā ieber
Latgales salāti
Gurķus nomazgā, nosusina. Gurķus nomizo nogriež apmēram 1 cm no gala lai nav rūgtums, sagriež gareniski uz pusi un šķēlītēs,
Zaļo saldo piparu pākstis un nepāraugušus baklažānus cep cepeškrāsnī un siltiem noņem mizu un arī izņem sēklas. Sarkanos tomātus mazgā,
Gurķus labi nomazgā, Ļauj gurķiem apžūt gaisā, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā stikla burkā. Garšaugus izlasa, nomazgā un parupji
Papriku noskalo, iztīra sēklas, sagriež vēlamās strēmelēs. Tomātus un sīpolus sagriež apmēram, kā salātam. Dilles un pētersīļu lapas sasmalcina. Iegūtos



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180