Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Galvenā :: Uztura režīms

Uztura režīms

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Ēdiena garša 4.27

Ēdienam garšu piešķir gan pašu produktu ekstraktvielas, gan arī vielas, ko iegūst, produktus speciāli apstrādājot,
kā, piemēram,apcepot, gan arī pievienojot garšaugus - sīpolus, ķiplokus, puravus, selerijas, dilles, piparus, lauru
lapas, citrona miziņu, kanēli, vaniļu u.c....Skatīt recepti

Ēdiena pasniegšanas veids 4.22

Glīts, patīkami sakārtots, smaržojošs un aromātisks ēdiens kairina mūsu gremošanas orgānus un izraisa gremošanas
sulu atdalīšanos kuņģī un zarnās pirms ēdiena nokļūšanas tajā. To pierāda tāds fakts kā siekalu atdalīšanos, saožot
patīkamu ēdiena smaržu.
...Skatīt recepti

Ēšanas kārtība 4.00

Ir cilvēki, kas ēd ejot, ēd noguruši un tikai vienreiz dienā. Bez pārtraukuma pīpējot, viņi darba laikā nomāc
ēstgribu, kas rodas tikai vakarā, kad tie uzņem visu dienas uztura daudzumu uzreiz. Šādas ēšanas rezultātā kuņģim...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
līdaka , ievārījums , želeja , senu salati , cepumi ,
Šodien vārda dienas svin:
Smuidra, Vitauts, Smuidris



Noderēs
Ievārījuma gatavošanai izvēlas skābos, tumšos ķiršus. Ķiršus notīra, atbrīvo no kauliņa un vāra iepriekš sagatavotā cukura sīrupā (cukuru samitrina ar
Aknas sagriež iegarenos gabaliņos, pārkaisa sāli, apviļa miltos, liek sautējamā katliņā sakarsētos taukos un apcep. Tad pielej karstu ūdeni vai
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no
Nomērcētās un notīrītās siļķēs apsmerē ar planu sinepju kartiņu, ieliek mazu skāba gurķa šķēlīti un sarullē, aizspraužot ar krustnagliņām. Uzvāra
Strupi nocirstu rostbifa gabalu ar fileju ātri nomazgā, noslauka, pamatīgi apdauza ar koka āmurīti, ieberž gaļā sāli, ieliek cepešpannā ar
Vidēji lielai kāpostu galviņai noņem abas virsējās lapas, pēc tam to mazsālītā ūdenī novāra mīkstas un uz sietiņa nosusina. Tad
Nomazgātu, gabalos saskaldītu astes gabalu sakarsētā taukvielā apcep brūnu, liek katlā un pārlej ar ūdeni, un vāra apmēram pusotras stundas



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180