Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Top 20 ēdienu receptes

Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla( sāls,cukurs un salpetris ) 10 - 12 stundas. Tad liek verdošā ūdenī, pievieno garšsaknes,
Olu dzeltenumu ar cukuru saputo. Tad pa daļām, nepārtraukti maisot, pievieno uzvārītu pienu. Pēc tam pieliek pēc garšas vanilīna cukuru
Zutim novelk ādu, nogriež spuras, iztīra iekšas, nomazgā, sagriež glītos gabaliņos apmēram 2 pirkstu platumā, apkaisa ar sāli, iemērc miltos,
Nozvīņotu, notīrītu un nomazgātu zandartu sagriež dūres lieluma gabalos, apviļā miltos, iemērc sakultā, ar sāli un pienu (vai ūdeni) sajauktā,
Zaķi nodīrā, iztīra iekšas, nomazgā, nogriež gurnus, plecus, no muguriņas noņem plēvi, ribas. Liek uz pannas sviestu, aplaistot cep krāsnī
Marinēšanai var lietot tādas sēnes, kuras nav pāraugušas un ir cietas, jaunas un nekādā gadījumā nav tārpainas vai bojātas. Labākās
Litru ūdens uzvāra ar kādu tējkarotīti sāls un kar. etiķa, iesit lēnā garā vienu olu pēc otras, un vāra, kamēr
Notīrītas un labi nopilinātas teļa smadzenes 3—4 min. vāra izkausētā sviestā, un kad tās atdzisušas, pieliek sakultām olām, piemetot piparus
Cūkas šķiņķi vai ruleti liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un lēni vāra. Kad gaļa pusgatava, pievieno sīpolu, burkānu, garšsaknes,
Zaļumus nomazgā, uzliek uz kādas drāniņas, lai liekais ūdens nosūcas, pēc tam zaļumus smalki sakapā, izsutina sviestā, piejauc gatavai sviesta
Olas sakuļ ar sāli, pielej 1/2 glāzi piena, piesijā miltus, apmaisa, pielej pārējo pienu, noliek pusstundu stāvēt. Cep plānas pankūkas,
Olu dzeltenumu sakul ar cukuru, to iejauc karstā pienā un tur­pina kult uz uguns, līdz šķidrums mazliet sabiezē, uzvārīties neļauj. Kad
Iztīrītām zivīm atdala filejus, sadala porciju gabalos, tos pārslaka ar citronu sulu, liek ietaukotā ugunsdrošā stikla veidne, pārklāj ar ietaukotu
Melons nomizo, sagriež šķēlēs un atdala mīkstumu. Pēc tam ar robotu nazīti sagriež rombveida gabaliņos, liek trauka un pārlej ar
Skābētās bietes ir veselīgas un laba piedeva daudziem ēdieniem. No skābētām bietēm var ātri un ērti pagatavot dažādas zupas un
Ievārījuma gatavošanai izvēlas skābos, tumšos ķiršus. Ķiršus notīra, atbrīvo no kauliņa un vāra iepriekš sagatavotā cukura sīrupā (cukuru samitrina ar
Līdaku nozvīno, iztīra iekšas, labi izmazgā, sagriež glītos gabaliņos, apmēram 3 pirkstu platumā. Iemērc miltos, sakultā olā un smalkā
Siļķes dažas stundas nomērcē; sīpolu smalki sagriež, sviestā satvaiko, pieliek notīrītas, no asakām iztīrītas siļķes, satvaiko, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi,
Dārzeņiem ir jābūt tīriem un pēc iespējas sausiem. Gurķus, tomātus, sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tīrā, sausā 1 litra burkā ieber
Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda
Sagatavotu vistu sadala nelielos gabaliņos, tos noslauka tīrā drānā, apcep sakarsētā taukvielā, pārliek sautējamā katlā, pievieno sakapātus sīpolus, tomātu biezeni,
Kartupeļu masā iemaisa sakultas olas, pienu, izkausētu sviestu, sāli, miltus. Sakarsētās taukvielās ar karoti uz pannas liek mīklu un cep
Cietus, sarkanus tomātus nomazgā, noslauka un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Nepāraugušus gurķus nomazgā, nomizo un arī sagriež
1 vērša mēle, 1/2 tējkarotes salpetra, 1/6 tējkarotes cukura. 10 ēdamkarotes sāls, pipari un lauru lapas. Mēli labi nomazgā, nokasa
Maltai liellopu gaļai pievieno sīkos gabaliņos sagrieztu speķi, sāli, piparus, olu un visu labi izmaisa, pēc vajadzības papildinot ar ūdeni.
Veselus, maza izmēra, cietus, sarkanus tomātus nomazgā un sapilda burkās, liekot pa starpām sasmalcinātus garšaugus. 1l burkā var iepildīt 500
Liellopa filejas tievo daļu sagriež 1-1,5 cm biezās šķēlēs, pārkaisa sāli, piparus, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep gatavu.
Ar puķkāpostu ūdeni pagatavo kādu pamatbuljonu. Tad kuļot piejauc mīksti novārītu, caur sietiņu izberztu un ar olu dzeltenumu un baltvīnu
Buljonā vāra sagatavotus puķukāpostus. Gatavā zupā iemaisa jēlus olu dzeltenumus, pasniedzot pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Ar cukuru uzvārītā saldā krējumā iejauc grauzdētu, samaltu Mokkas kafiju, ļaujot apmēram stundu stāvēt slēgtā trauka. Olu dzeltenumus saputo ar


Gadījuma recepte

Kartupeļiem nedaudz nospiež sulu. Kartupeļus samaisa ar biezpienu, olu dzeltenumiem, pieliek sāli, cukuru un stingri saputotus olu baltumus. Ar karoti
Lasi sālīšanai notīra (noņem ādu, izgriež asakas, atdala galvu un asti) iegūto laša fileju sagriež apmēram 10cm, tad trauciņā pagatavo


Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
siļķu , kartupeļu sacepums , marrutki , galerts , ar burkāniem ,
Šodien vārda dienas svin:
Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis



Noderēs
Galda maizei noberž garozu, sagriež šķēlēs, aplej ar karstu pie­nu, kad izmirkusi, izberž caur rupjāku sietiņu un sajauc ar izkau­sētu
Brūnajai mērcei pielej sarkano galda vīnu( sauso ), pieliek sviestu un uzkarsē līdz vārīšanai. Pasniedz pie filejas langeta, vārīta šķiņķa
Omleti piepilda ar augļu biezeni vai stindzeni un pāri pārkaisa pūdercukuru.
Lai tauku peldē gatavotie kartupeļu ēdieni nekļūtu grūti sagremojami un pārlieku taukaini, kā arī nebūtu lielu taukvielu zudumu, šo ēdienu
Gaļu nomazgā, uzliek vārīt ar aukstu ūdeni. Ja tā pārāk sāļa, tad pirmo ūdeni, tiklīdz tas vārās, nolej un tā
Burkānus nomazgā, nomizo, noskalo un sagriež gabaliņos. Katlā izkausē daļu no sviesta, ieliek sagatavotos burkānu gabaliņus, maisot apcep, pielej nedaudz
Notīrītu kāpostu galviņu sagriež astoņās daļās, kacēnu izgriež. Kāpostus sutina ar nelielu ūdens un 20 gramu sviesta. Ar pārējo sviestu,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180