Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Top 20 ēdienu receptes

Nomazgājam kāpostu, noņemam augšējās lapas, izgriežam serdeni (kacenu) un smalki sagriežam. Nomazgājam burkānus, nomizojam, un sarīvējam. Liekam visu traukā un
Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus. Cukuru ar ūdeni vāra uz uguns pabiezā sīrupā, noņem melnās putas, atdzesē, pārlej ogām, 24 st.
Brūklenes izlasa, nomazgā, uzlej verdošu ūdeni, 5-10 min. patur, nokāš, saliek katlā, pieliek krustnagliņas, kanēli, citrona miziņu, maisot savāra, izrīvē
Kāpostu galviņām atdala ārējās lapas un sagriež gabaliņos. Sīki sagrieztus sīpolus sviestā apcep, pievieno sasmalcinātus kāpostus, ūdeni vai buljonu, lai
Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes
Zutim novelk ādu, nogriež spuras, iztīra iekšas, nomazgā, sagriež glītos gabaliņos apmēram 2 pirkstu platumā, apkaisa ar sāli, iemērc miltos,
Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk
Ņem svaigus dārzeņus - bietes, burkānus, sīpolus, kabačus, ķiplokus visu nomizo, notīra un sagriež sev tīkamās šķēlēs, gabalos. Iepriekš sagatavotās
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)
Vāra biezu miežu putraimu biezputru vai arī izlieto iepriekšējās ēdienu reizēs atlikušo(apmēram 200 g biezputras). Svietu vai margarīnu ar cukuru
2 sālītas siļķes, 1,5 kg kartupeļu, 3 olas, 2 glāzes piena, pipari, karote kapātu pētersīļu, tējkarote sviesta. Nomērcētas, iztīrītas un izasakotas
Kāpostus un kartupeļus sagriež kvadrātveida gabaliņos, liek verdošā buljonā, pievieno ceptas garšsaknes, sāli piparus, un vāra, līdz kāposti un kartupeļi
Skābētās bietes ir veselīgas un laba piedeva daudziem ēdieniem. No skābētām bietēm var ātri un ērti pagatavot dažādas zupas un
Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes
Medījumu sadala gabaliņos, liek katliņā sakarsētā sviestā un apcep brūnu. Tad pievieno nedaudz ūdens vai buljona, garšsaknes, sāli, lauru lapas,
Dārzeņus nomazgā nosusina, gurķiem nogriež galiņus un pagaršo vai nav rūgti. Ņem tīras litra burciņas un pirmais ko ievieto tās
Bumbierus nomazgā, nosusina, griež uz četrām daļām, izņem serdeni, un liek tīrās iepriekš sagatavotās burkās. Uzvāra sīrupu (liek vārīties ūdeni, pieber
Uz pannas vai katliņā sakarsētos taukos apcep sasmalcinātās garšsaknes un tomātu biezeni, pielej brūno buljonu, pievieno bez taukiem izkarsētus, buljonā
Burkānus notīra, sagriež ripiņās, liek katliņā, zivju buljonu, pieliek sviestu un sautē pusmīkstus. Tad pievieno svaigos zirņus, virsū uzliek notīrītus,
Kazenes izlasa, nomazgā, cukuru ar ūdeni uz ātras uguns maisot savāra sīrupa, vārot noņem, tumšās putas, ieber ogas, vāra ar
Ogas iztīra , nomazgā. Vāra bez ūdens, izrīvē caur sietiņu, iegūto masu liek katliņā, maisot vāra apm. 20 min., karstu
Nomazgātus un notīrītus sulīgus rutkus un burkānus sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves skaidiņās. Svaigos kāpostus sagriež strēmelītēs, apsāla, ļauj atsuloties.
Marinēšanai var lietot tādas sēnes, kuras nav pāraugušas un ir cietas, jaunas un nekādā gadījumā nav tārpainas vai bojātas. Labākās
Gatavus bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež gareniskā virzienā puspirksta biezās šķēlītēs, iepriekš izgriežot serdes daļu. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina
Upeņu ogas notīra un liek katlā, applaucē ar vārošu ūdeni. Kad upeņu ogas nedaudz applaucējušās, tad ūdeni nokāš. Sīrupu vāra
Gurķus nomazgā, nomizo atdala sēklas un sagriež strēmelēs. Mārrutku saknes nomizo un arī sagriež strēmelēs. visus minētos komponentus saber traukā
Skābēšanai izvēlas vēlās rudens vai ziemas šķirnes kāpostus. Var skābēt arī agro šķirņu kāpostus, tikai tie tūlīt pēc ieskābēšanas ir
Teļa nieres pārgriež gareniski uz pusēm un etiķa ūdenī (uz 1l ūdens ņem 1 ēdamkaroti etiķa) mērcē 20 - 30


Gadījuma recepte

Skumbrijai iztīra iekšas, attīra tā, lai varētu atvērt (uzmanīgi nepārgriežot adiņu uz muguras). Krustnagliņas un koriandru sasmalcina, ķiplokus sagriež mazās
Maizes šķēles uzgrauzdē un apziež ar sardeļu sviestu, olas pārgriež uz pusēm, izrobo un liek maizes šķēlītēm vidū; tad vainaga


Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kotletes , Melnsaknes , ķirbj , maizes , r ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Dzērvenes ar medu un ķiplokiem.
Dzērvenes pārlasa, atlasot bojātās ogas, nomazgā un nosusina. Attīrām ķiploku un sadalām daiviņās, kuras sagriež nelielos gabaliņos. Visu liekam
Ābolu un banānu  biezenis.
Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē. Liek vārīt uz lēnas uguns (apmēram 20 min.) maisa, lai nepiedeg. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus
Marinēti ķirbji
Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk
Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180