Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Piena produkti - kaloriju daudzums

    Vielas 100gr   Vitamīni
Nosaukums Ēdamā daļa Olbaltum vielas Tauki Ogļhid. Kalorijas A B C D E
Piens                    
Govs piens 100 2.8 3.5 4.5 62 0.05 0.05 0.19 0.1 1
Govs vājpiens 100 2.9   4.6 31 0.01 0.04 0.18 0.1 1
Kazas piens 100 2.9 3.8 4.3 55 0.05 0.04 0.18 0.3 3
Piena pulveris 100 32.5 0.9 4.8 338 0.32 0.24 1.31 0.7 4
Piena izstrādājumi                    
Rugušpiens 100 2.8 3.5 4 60          
Kefīrs 100 2.8 3.5 4 60          
Kefīrs vājpiena 100 2.9   4 30          
Paniņas 100 100 3 0.5 3.7 35        
Krējums saldais 20% 100 2.4 18.8 3.6 199 0.24 0.3 0.14 0.1 1
Krējums saldais 35% 100 2 32.9 3 326          
Krējums skābais 100 2.1 28.2 3.1 284 0.3 0.05      
Biezpiens 9% 100 12 8.5 3.3 141     0.5    
Vājpiena biezpiens 100 13.6 0.5 3.5 75          
Biezpiena sieriņi 100 11 6.6 15.5 131          
Sieriņi ar glazūru 100 8.1 24.4 26.4 358          
Siers                    
Latvijas 88 17.6 23.2 1.7 294          
Holandes 92 19.3 27.4 2.5 344 0.19 0.09 0.47    
Kostromas 96 21.7 24.6 2 326 0.22 0.06 0.38    
Stepju 96 20.4 24.8 1.8 321          
Rokfora 94 15.9 26.8 2.4 324          
Brinza 96 14.5 17.3 1.8 226          
Kausēts siers 96 16.6 18 2.3 244          
Saldējums                    
Piena saldējums 100 2.7 3.3 21.2 129          
Krējuma saldējums 100 3.4 9.4 18.5 178          
Plombīrs 100 3.4 14.1 19.5 225          

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
olu salāti , stirna , Vistas gaļas sacepums , siera salati , olu ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Mīkla gatavosies pēc ūdens peldes principa. Sagatavo 2 katliņus. Apakšējā ielej siltu ūdeni un liek uz lēnas uguns. Otru liek
Ziedu kāpostus sarīvē, tomātus un gurķus sagriež plānās šķēlēs. Salātu traukā liek kārtu ar tomātiem un kārtu ar gurķiem, pārkaisa
Pienam pievieno saldu krējumu, cukuru olas dzeltenumu, rumu, sasmalcinātu ledu un saputo.
Dzērvenes izlasa, sašķaida, pārlej ūdeni, uzvāra, izkāš, pievieno cukuru un medu. Karstu šķidrumu pārlej skaidiņās sarīvētiem ķirbjiem un ļauj iecukuroties.
Izkausētam sviestam pievieno sīki sakapātu, cieti novārītu olu, sāli, citronskābi, pētersīļu vai diļļu zaļumus un samaisa.
No liellopu gaļas vāra buljonu ar bagātīgu garšsakņu piedevu, pieber sāli un gatavam buljonam pēc izkāšanas pievieno degvīnu vai vīnu.
Kartupeļu masā iemaisa auzu pārslas, sāli, skābu krējumu, sodu. Pannā sakarsētās taukvielās ar karoti liek nelielas pankūkas, cep spilgti brūnas,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180