Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Milti - kaloriju daudzums

    Vielas 100gr   Vitamīni
Nosaukums Ēdamā daļa Olbaltum vielas Tauki Ogļhid. Kalorijas A B C D E
Milti                    
Griķu milti 100 7.2 1.7 70.5 334 0 0.15      
Kartupeļu milti 100     80.7 330          
Kviesu milti 100 9.1 0.8 70.4 333          
kviešu milti rupjā maluma 100 10 1.4 66.5 327   0.45 0.26 5.3 0
Kukurūzas milti 100 8.1 1.6 68.9 331 0.3 0.45 0.17 2.1  
Miežu milti 100 8.4 1.9 68.3 332   0.55 0.16 2.5  
Rudzu milti rupjā maluma 100 8.9 1.5 67.3 326   0.33 0.22 1.1  
Rudzu bīdelētie 100 7.5 1.1 71.3 333   0.2 0.04 1  
Zirņu milti 100 22 1.9 50.9 317 0.06 0.7 0.15 2.3  

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kafija , rupjmaize , baltmaize , marineti gurki , Kartupeļu biezenis ,
Šodien vārda dienas svin:
Strauta, Grieta



Noderēs
Katliņā izkausē un uzsilda sviestu, liek kubikos grieztu gaļu un cep apmēram 15-20 min, līdz gaļa gandrīz gatava, tad pievieno
Gaļas gabalam (ieteicama garā riba) izņem un smalki sacērt visus kaulus un līdz ar atkritumiem nomazgā aukstā ūdenī, tad uzliek
Sīpolus sasmalcina un katliņā izkausētās taukvielās apcep caurspīdīgus, pieliek sagrieztus kāpostus, pielej nedaudz verdoša buljona vai ūdens un sautē, līdz
Vīnu, cukuru, citrona sulu, krustnagliņas un žāvētās plūmes uzvāra, patur karstumā 10 minūtes. Plūmes izņem, atbrīvo no kauliņiem. Fileja gabalu
Litru ūdens uzvāra ar kādu tējkarotīti sāls un kar. etiķa, iesit lēnā garā vienu olu pēc otras, un vāra, kamēr
Notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus ar ūdens un sāls piedevu sautē mīkstus, izberž caur sietu. Spinātus ar sviestu un nelielu ūdens
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180