Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Galvenā :: Garšvielas

Garšvielas

Koriandrs



Koriandrs ir viengadīgs augs, pieder pie čemurziežu dzimtas. Var izaugt 30—60 cm augsts lakstaugs. Koriandra dzimtene ir Dienvideiropa. Pie mums savvaļā brīvā dabā nav sastopams. Mūsu apstākļos koriandrs viegli izaudzējams un sēklas labi nogatavojas. Sēj agri pavasarī dārzā.
Sēklas lieto dārzeņu marinādēm, lieto arī kulinārijā, it sevišķi pikanto cepumu gatavošanā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kanēlis



Kanēlis ir jauna kanēļkoka (aug tropiskajās zemēs) izžāvētas mizas. Kanēļa pulveri (samaltas mizas) izlieto saldām mērcēm, augļu biezeņiem u. c. Kanēļa mizas lieto pie visām saldajām marinādēm, augļu kompotiem, ievārījumiem u. c. Uzglabā stingri noslēgtā traukā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Lauru lapas



Lauru lapas ir lauru dzimtas koka žāvētās lapas. Sis koks aug Krimā, Aizkaukāzā u. c. Lauru lapām jābūt olīvzaļā krāsā, ar īsiem kātiem, raksturīgu smaržu un asu garšu. Lauru lapas lieto pie visām marinādēm. Tās nedrīkst ilgi vārīt, marināde iegūst rūgtu garšu. Daudz lieto kulinārijā. Lauru lapas uzglabā slēgtā traukā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Krustnagliņas



Krustnagliņas ir tropiskā krustnagliņu koka izkaltētie ziedpumpuri.
Visvairāk krustnagliņas lieto augļu un dārzeņu marinādēm. Pietiek pāris krustnagliņu, lai marināde iegūtu spēcīgu aromātu. 1 g ir 12—18 krustnagliņu. Tāpat daudz lieto kulinārijā. Pirms lietošanas krustnagliņām jaizlauž galviņas. Jāuzglabā cieši noslēgtā traukā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Smaržīgie pipari



Smaržīgie pipari ir nagliņkoka sēklas, kurus audzē Dienvidamerikā un Jamaikas salās. Virces ir gaiši pelēkas, apaļas sēklas, lielākas par melno piparu sēklām. To smarža un garša atgādina krustnagliņu un kanēļa mizu kopīgo smaržu. Smaržīgie pipari ir daudz maigāki, aromātiskāki par melnajiem pipariem. Parasti konserviem kombinē melnos piparus kopā ar smaržīgajiem pipariem. Sevišķi labi noder dārzeņu vieglām marinādēm. Smaržīgo piparu 20—25

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Melnie pipari



Melno piparu dzimtene ir Indija. Tie ir vīteņauga izkaltētas sēkliņas. Piparu stiprums un asā smarža atkarīga no sēklu gatavības pakāpes. Melnie pipari ir iecienīta garšviela. Lieto dārzeņu konserviem. Vienā gramā ir apmēram 25—30 piparu. Piparus uzglabā cieši noslēgtos traukos.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Puravi



Puravi pieder pie liliju dzimtas augiem tāpat kā sīpoli. Tie ir līdzīgi sīpoliem, tikai ar maigāku garšu, jo satur vairāk cukura. Puravi vēl satur arsēnu, kas regulē cilvēka dziedzeru darbību un nomierina nervu sistēmu. Anglijā kulinārijā vairāk lieto puravus nekā sīpolus. Puravu jaunās, svaigās lapas salātos izmanto tāpat kā sīpolu lociņus.
Visos dārzeņos esošais C vitamīns ziemas periodā samazinās, bet

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ķiploki



Ķiploki pieder pie liliju dzimtas augiem. Tos lieto ļoti plaši. Ir daudz šķirņu, kas atšķiras ar sīpolu formu, nogatavošanās laiku un citām pazīmēm.
Raksturīga asa, spēcīga garša un smarža, ko dod ēteriskās eļļas. Ķiploki bez sēra savienojumiem vēl satur slāpekļvielas, glikozīdu, aleīnu, fitosterīnus, metālu sāļus, C vitamīnu (10 mg%) un B grupas vitamīnus. Ķiploki sekmē organisma pretošanās spējas pret infekcijas

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ķimenes



Ķimenes ir visiem labi pazīstams divgadīgs garšaugs. Aug grāvmalās, laukos, pļavās, brīvā dabā.
Ķimenes pieder pie čemurziežu dzimtas. Neraugoties uz to, ka ķimenes aug savvaļā, tās ieteicams kultivēt dārzā. Ar ķimeņu audzēšanu nodarbojas daudzās zemēs. Sevišķi daudz tās audzē Holandē, kura slavena ar ķimeņu sēklām. Kultivētās ķimenes parasti dod ražu divus gadus. Ja ķimeņu sēklas ievāc no savvaļā augošiem stādiem,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Timiāns



Timiāns pieder pie lūpziežu dzimtas. Tas ir vienmēr zaļš, aromātisks puskrūms. Var izaugt 15—20 cm augsts. Ziedi purpursarkani. Aug arī savvaļā Dienvid-eiropā. Pie mums kultivē dārzos.
Timiānu var viegli izaudzēt no sēklām. Jutīgs pret salnām un ziemā var izsalt. Rudenī to piesedz ar skujām vai kūdru.
Nav jāsajauc ar lauka timiānu, kam ir citāda smarža. Timiānam ir stipri īpatnēja, asa,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
viltotais zaķis , olu sacepums , cepumi , pupiņu salāti , zivju salati ,
Šodien vārda dienas svin:
Maigurs, Mārica, Māris



Noderēs
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no
Sālītas sēnes
Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes
Marinēšanai izvēlas vienāda lieluma, tievus, vidēji lielus vai mazus gurķus, ar mazām sēkliņām, bez bojājumiem. Gurķus nomazgā ar suku, iemērc
Notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās vai smalkās rīves. Pārlej ar mērci, kuru pagatavo no citronu sulas, ogu sīrupa vai cukura
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180