Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi - kaloriju daudzums un vitamīni

    Vielas 100gr   Vitamīni
Nosaukums Ēdamā daļa Olbaltum vielas Tauki Ogļhid. Kalorijas A B C D E
Plakšaugii                    
Lēcas 100 20 1.6 49.8 301     0.22    
Pupiņas 100 19.2 1.9 50.3 303          
Cūku pupas 100 25.7 1.7 47.3 315   0.45 0.22 2  
Sojas pupas 100 28.1 17 23 368   0.44 1 4.9  
Zirņi 100 19.3 2.2 49.8 304   0.2 0.25 2.35  
Dārzeņi                    
Baklažāni 95 0.8   4.1 20 0.02 0.04 0.05 0.57 14.2
Bietes 80 0.8   8.2 37 0.01 0.02 0.04 0.32 8
Burkāni 85 1   6.1 29 7.2 0.05 0.05 0.32 4
Diles 74 1.5   5.3 28 8 0.14   0.15 111
Gurķi 95 0.7   2.7 14   0.03 0.04 0.19 4.8
Kabači 67 0.3   2.4 11         10
Kāļi 78 0.8   6 28   0.05 0.05 0.39 23.4
Kāposti 80 1.2   4.1 22 0.1 0.05 0.04 0.32 24
Kāposti, zaļās lapas 85 1.2   4.1 22 5.3 0.1 0.12 0.57 85
Puķu kāposti 60 1.3   2.8 17 0.03 0.07 0.6 0.42 42
Sarkanie kaposti 85 1.3   5 26 0.01 0.07 0.08   42.5
Kartupeļi 85 1.4   17 75   0.07 0.04 0.67 25
Ķirbji 70 0.2   4.2 18 0.14 0.04 0.08 0.28 5.6
Ķiploki 78 4.3   16 83         13.5
Kolrābji 65 1.5   5.2 27 0.04 0.04 0.03 0.13 26
Mārrutki 64 1.3   10 46         128
Pētersīļi, lapas 84 2.6   6.5 37 8.4       126
Pētersīļi saknes 75 0.9   7.8 36         5
Pipari zaļie 75 0.8   3.3 17 0.13 0.03 0.04 0.67 77.2
Pipari, zaļie 75 0.8   3.3 17 0.13 0.03 0.04 0.67 77.2
Pupiņu plakstis 90 3   3.7 27 0.33 0.14 0.14 2.3 15
Rabarberi 75 0.4   2.1 10 0.01 0.01 0.03 0.07 6.7
Redīsi 75 0.8   3 15   0.02 0.01 0.22 15
Rutki 70 0.8   4.7 24         17.5
Salāti 72 0.9   1.4 9 0.65 0.04 0.07 0.21 7.2
Selerijas 68 0.8   4.3 21 3 0.03 0.03 0.11 10
Sīpolu loki 80 0.8   3.3 17 4.8 0.13 0.05 0.19 48
Sīpoli 84 2.3   7.7 41 0.02 0.02 0.03 0.17 8.4
Skābenes 76 1.7   3.8 22 6.8       45.6
Sparģeļi 73 1.2   2.5 15 0.44 0.12 0.14 1 24.1
Spināti 74 1.8   1.6 14 3.7 0.08 0.15 0.44 37
Tomati 85 0.4   3.4 15 1.7 0.05 0.03 0.42 34
Zaļie zirnīši 100 4.2   12.7 69 1 0.34 0.19 2.6 25
Skābēti dāržeņi                    
Skābi kāposti 100 0.7   3.2 16   0.02     14
Gurķi 90 0.6   1.1 7          
Tomāti 90 0.8   1.8 11          
Citi                    
Arbūzi 52 0.2   4.6 20   0.02 0.02 0.01 3.6
Melones 64 0.3   5.4 23 0.31 0.02 0.01 0.26 8.6

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
sirds , dārzeņu sautējums , abolu kompots , Pupiņu zupa , cepumi ,
Šodien vārda dienas svin:
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends



Noderēs
Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni,
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru
Marinēti gurķi
Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180