Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi - kaloriju daudzums un vitamīni

    Vielas 100gr   Vitamīni
Nosaukums Ēdamā daļa Olbaltum vielas Tauki Ogļhid. Kalorijas A B C D E
Plakšaugii                    
Lēcas 100 20 1.6 49.8 301     0.22    
Pupiņas 100 19.2 1.9 50.3 303          
Cūku pupas 100 25.7 1.7 47.3 315   0.45 0.22 2  
Sojas pupas 100 28.1 17 23 368   0.44 1 4.9  
Zirņi 100 19.3 2.2 49.8 304   0.2 0.25 2.35  
Dārzeņi                    
Baklažāni 95 0.8   4.1 20 0.02 0.04 0.05 0.57 14.2
Bietes 80 0.8   8.2 37 0.01 0.02 0.04 0.32 8
Burkāni 85 1   6.1 29 7.2 0.05 0.05 0.32 4
Diles 74 1.5   5.3 28 8 0.14   0.15 111
Gurķi 95 0.7   2.7 14   0.03 0.04 0.19 4.8
Kabači 67 0.3   2.4 11         10
Kāļi 78 0.8   6 28   0.05 0.05 0.39 23.4
Kāposti 80 1.2   4.1 22 0.1 0.05 0.04 0.32 24
Kāposti, zaļās lapas 85 1.2   4.1 22 5.3 0.1 0.12 0.57 85
Puķu kāposti 60 1.3   2.8 17 0.03 0.07 0.6 0.42 42
Sarkanie kaposti 85 1.3   5 26 0.01 0.07 0.08   42.5
Kartupeļi 85 1.4   17 75   0.07 0.04 0.67 25
Ķirbji 70 0.2   4.2 18 0.14 0.04 0.08 0.28 5.6
Ķiploki 78 4.3   16 83         13.5
Kolrābji 65 1.5   5.2 27 0.04 0.04 0.03 0.13 26
Mārrutki 64 1.3   10 46         128
Pētersīļi, lapas 84 2.6   6.5 37 8.4       126
Pētersīļi saknes 75 0.9   7.8 36         5
Pipari zaļie 75 0.8   3.3 17 0.13 0.03 0.04 0.67 77.2
Pipari, zaļie 75 0.8   3.3 17 0.13 0.03 0.04 0.67 77.2
Pupiņu plakstis 90 3   3.7 27 0.33 0.14 0.14 2.3 15
Rabarberi 75 0.4   2.1 10 0.01 0.01 0.03 0.07 6.7
Redīsi 75 0.8   3 15   0.02 0.01 0.22 15
Rutki 70 0.8   4.7 24         17.5
Salāti 72 0.9   1.4 9 0.65 0.04 0.07 0.21 7.2
Selerijas 68 0.8   4.3 21 3 0.03 0.03 0.11 10
Sīpolu loki 80 0.8   3.3 17 4.8 0.13 0.05 0.19 48
Sīpoli 84 2.3   7.7 41 0.02 0.02 0.03 0.17 8.4
Skābenes 76 1.7   3.8 22 6.8       45.6
Sparģeļi 73 1.2   2.5 15 0.44 0.12 0.14 1 24.1
Spināti 74 1.8   1.6 14 3.7 0.08 0.15 0.44 37
Tomati 85 0.4   3.4 15 1.7 0.05 0.03 0.42 34
Zaļie zirnīši 100 4.2   12.7 69 1 0.34 0.19 2.6 25
Skābēti dāržeņi                    
Skābi kāposti 100 0.7   3.2 16   0.02     14
Gurķi 90 0.6   1.1 7          
Tomāti 90 0.8   1.8 11          
Citi                    
Arbūzi 52 0.2   4.6 20   0.02 0.02 0.01 3.6
Melones 64 0.3   5.4 23 0.31 0.02 0.01 0.26 8.6

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
siera salati , kokteiļi , pīrādziņ , salāti , kotletes ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Aknām novelk plēvīti, sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā, pievieno sīki sagrieztus, margarīnā apceptus sīpolus apceptus sīpolus, sakultu olas dzeltenumu,
Dienu iepriekš izlasītas, nomazgātas un aukstā ūdenī iemērktas lēcas vāra ar viegli sālītu ūdeni, kam pieliek mazliet sodas, un kad
Siltas bez čaumalas vārītas olas uzliek uz sviestā grauzdētām, apmēram centimetru biezām baltmaizes šķēlītēm, kuras iepriekš apziež ar zossakņu biezeni.
Dārza zirņu pildījums: 20 g dārza zirņu, 15 g nēģu, 25 g majonēzes Izvēlas gatavus, cietus vidēja lieluma tomātus. Tos
Tikko sarīvētu kartupeļu masā iemaisa gaļu, sasmalcina tos, saceptus sīpolus, sāli, piparus. Pannā sakarsētos taukos liek ar karoti kotletes un
Baziliks pieder pie lūpziežu dzimtas. Latvijā ļoti maz pazīstams garšaugs. Turpretim daudz audzē Bulgārijā, Gruzijā, Azerbaidžāņa u. c. Baziliks ir viengadīgs
Truša gaļu sagriež nelielos gabaliņos, liek marinādē (1l ūdens, 1ēd. k. sāls 1.ēd. k. cukurs, 5 ēd. k. etiķa) un

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180