Zivju ēdieni :: Zutis

Zutis

Zutis ar līdaku



Sagatavotu, nenodīrātu zuti uzliek vārīties verdoša ūdeni ar sāli, sīpolu, vircēm, seleriju, pētersīļa sakni un pusi lauru tapas, un lēnām, apm. 45 min. laikā izvāra mīkstu. Līdaku vāra ar tām pašām piedevām, tikai 30 min. uz ātras uguns. Kad abas zivis gatavas, samīca sviestu ar miltiem un līdz ar kādu lāsi zuša buljona skābu krējumu, pētersīļa zaļumiem un dillēm, pieliek
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zutis brūnalus mērcē



Sagatavotus zušus lēnām izvāra gatavus ar alu un garšvielām pagatavotā mērcē. Pasniedzot mērci, pieliek sviestu. Pasniedz ar sausiem kartupeļiem.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Alū vārīts zutis



Sagatavotu, gabalos sagrieztu zuti izsutina gatavu ar garšvielām uzvārītā alū. Var ari ņemt uz pusēm alu ar ūdeni. Zuša gaļu izņem, mērci izkāš, un satumina ar sviestā iejauktiem miltiem.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepts zutis 2



Notīrītu zuti, nomazgā, sagriež trīs pirkstu platuma gabalos, vispirms apviļā miltos, tad sakultā jēlā olā, ar sāli, un beidzot berztā maizē vai miltos, cep sabrūninātā sviestā uz mazas uguns 6 - 8 min. no abām pusēm iebrūnu. Pasniedz galdā ar izkausētu sabrūninātu sviestu, citrona šķēlēm, un kartupeļu vai gurķu salātu piedevām.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Taukos cepts zutis



Sagatavotu, gabalos sagrieztu zuti uzliek vārīties ar verdošu sālsūdeni un ātri uzvāra, pēc tam uz sietiņa notecina, apviļā ola, miltos un berztā baltmaizē un cep peldus karstos taukos. Galdā ēdienu pasniedz ar citrona šķēlēm, salātiem vai majonēzes mērci.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zuša frikasejs



Zuti notīra, nomazgā un ar visu ādu sadala apm. divu pirkstu platuma gabalos, apkaisa ar sāli un ļauj kādu 1/2 st. stāvēt. Tad katlā izkausē sviestu, iekuļ sviestā miltus, pielej klāt buljonu un skābu krējumu, šai mērcē 8 līdz 10 min. vāra iepriekš noslaucītus, zivs gabalus, tad klāt pielej citronsulu, saliek zuša gabalus attiecīgā bļodā, karstā mērcē iekuļ sakultu olu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepts zutis



Zutim novelk ādu, nogriež spuras, iztīra iekšas, nomazgā, sagriež glītos gabaliņos apmēram 2 pirkstu platumā, apkaisa ar sāli, iemērc miltos, olā, rīvmaizē, cep karstā sviestā vai taukos abas puses viegli brūnas. Sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, uzliek citronu šķēlītes, vārītus kartupeļus, garnēt var ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zušu rulāde (saldēta)



Zutim novelk ādu, nogriež spuras, atgriež vaļā muguru, izņem asaku un iekšas, novārītu olu sakapā, zuti pārgriež šķērsām uz pusēm, uzkaisa sāli. piparus, olu, sarullē, sasien. Ūdenim pieliek vircas, sāli, liek zuti verdošā ūdenī, vāra 5 - 6 min., tad 20 min. patur bez vārīšanas. Aukstu rulādi sagriež plānās šķēlītēs, no buljona var pagatavo zivju aspiku. Ņem 1/4 glāzi aspika,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Marinēts zutis



Ja zuši dzīvi, tad iedur astē un pakausī, lai notek asinis, iegrieztās vietās uzkaisa sāli. Novelk ādu, nogriež spuras, sagriež  2 - 3 pirkstu platos gabaliņos, liek verdošā ūdeni, pieliek vircas, sāli. etiķi, 2 - 3 min. pavāra, novelk no uguns, patur karstumā 5 - 10 min., pieliek atsevišķi novārītus sīpolus, novārītus ripiņas sagrieztus burkānus, sakārto stikla trauka.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
biezputra , krējuma , Sautēti burkāni , aknu , Vista ,
Šodien vārda dienas svin:
Alise, Auce

Noderēs
Gaļai nocērt mugurkaulu, ribas atstāj klāt, sagriež glītās šķēlēs 2 pirkstu platumā, izdauza, iemērc miltos, ar sāli sakultā olā, rīvmaizē,
Miltus ar sieru, olām un pienu iejavo pabiezā mīklā un ar to apziež pabiezākās šķēlēs sagrieztu maizi, ko pēc tam
Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni,
Rasols vai Olivjē
Novāra kartupeļus ar mizu, nokāš, atdzesē, nomizo un sagriež apmēram 3-4mm kubiciņos. Novara olas (no vārīšanās sākuma 10-12 min) atdzesē
Cūkas cepeti vai šķiņķi sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām plānās šķēlēs, kuras savukārt iegarenos gabaliņos. Kartupeļus ar mizu novāra, nomizo, atdzesē





TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzbeku plovs
Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min. Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki
Katliņā izkausē un uzsilda sviestu, liek kubikos grieztu gaļu un cep apmēram 15-20 min, līdz gaļa gandrīz gatava, tad pievieno
Ņem gabaliņos sgarieztu sviestu un izkausē, pievieno tam cukuru un kārtīgi samaisa, tad caur sietu piesijā miltus un kārtīgi apmaisa

Populārakie

Abolu plātsmaize
Rauga mīklu pagatavo tāpat kā pīrāgiem. Mīklu izveltnē uz cepešpannas, uzgriež margarīna piciņas, pārkaisa ar cukuru, kārto iepriekš nomizotus un
Speķa pīrādziņi
Pagatavojam mīklu. Ņem emaljētu trauku ar aprēķinu, ka mīkla uzrūks. Traukā ielej pienu, uzsilda, bet nekarsē, nem no uguns, iedrupina
Biezpienu samaļ un  samaisa ar krējumu, cukuru, nomazgātām rozīnēm, pievieno miltus, visu kopā karsē uz mazas liesmas, masu pastāvīgi maisot.

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180