« Iepriekšējā Reņģes

Reņģes tomātu mērcē

150 g reņģu, 15 g kviešu miltu, 10 g eļļas. Tomātu mērcei: 50 g burkānu, 5 g pētersīļu un seleriju, 25 g sīpolu, 10 g eļļas, 50 g tomātu biezeņa, garšvielas.

Notīrītas reņģes sagriež gabaliņos, pārkaisa sāli. Tad zivju gabaliņus apviļā miltos, liek sakarsētā eļļa un cep gatavus. Pēc tam tos sakārto dziļākā traukā kārtām ar tomātu mērci un atstāj vēsā telpā ievilkties 6-12 stundas. Tomātu mērces sagatvošana: Notīrītus burkānus, pētersīļus, selerijas saēvelē eļļā un apcep. Tad pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus un cepšanu turpina. Pusmīkstām saknēm pieliek tomātu biezeni, piparus, lauru lapas, nedaudz zivju buljona vai ūdens un vāra, līdz saknes mīkstas. Beidzot pēc garšas pieviieno saknes mīkstas. Beidzot pēc garšas pievieno sāli, cukuru, etiķi.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 15,5 g, taukvielas 25,8 g, ogļhidrāti 13,8 g, kalorijas 360.

Pievienots: 2010-08-27
Recepte apskatīta: 3268


printer
Pievienoja: Ēdienu gatavotājs

mailPievienot favoritiem
mailRokomendet draugam
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180