Sadarbība

Sarunas
Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Mazi pīrādziņi no rauga mīklas
Kriksis: ļoti garšīgi
skatīt...

Omlete ar zaļumiem
Kriksis: Ļoti garšīgi
skatīt...

Zivju ēdieni :: Reņģes

Reņģes

Ceptas reņģes marinādē



Ceptas reņģes stikla traukā aplej ar marinādi, ko pagatavo uz pusēm etiķi ar ūdeni līdz ar pipaŗgraudiem un sīpoliem, uzvārot un atkal atdzesējot. Trauku cieši aijzvāko ar pargamenta papīru un uzglabā aukstā vietā (reņģes turas 8 - 10 dienas).
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģes ceptas



Notīrītas un nomazgātas svaigas reņģes apviļā miltos, sakuļ olu dzeltenumā un beigās berztā baltmaizē un 5 min. cep pannā sviestā no abām pusēm līdz tās ir dzeltenas. Var ari ņemt uz pusēm sviestu ar taukiem. Galdā reņģes dod lēzenā traukā, ko garnē ar citrona šķēlēm; klāt dod kartupeļus, zaļumu vai gurķu salātus.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Skābi ietaisīta zivs



Labi sagatavotu, uzšķērstu zivi sadala gabalos un viegli iesāla, Apm. pēc 1 st, zivs gabalus nosausina, apcep sviestā gaiši iebrūnus un noliek aukstumā. Atdzisušus saliek traukā. Uzvāra etiķi ar sīpoliem, vircēm un sāli un ļauj atdzist, Zivs gabalus aplej ar marinādi un noliek gaisam, pieejamā vietā, ieskābētās zivis turas apmēram 10 - 14 dienas. Pēc 3 dienām tās jau lietojamas,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģu panniņa ar olām



Žāvētām reņģēm novelk ādu un izlasa asakas, saliek rindās iesviestotā formā, virsū uzliek gabaliņos sviestu un uzpilda skābu krējumu, iesit blakus vienu pakaļ otrai olas, apkaisot ar pipariem, un cep cepeškrāsnī tik ilgi, līdz olbaltums ciets sarecis, bet olu dzeltenums vēl puslīdz mīksts.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģu biezenis



Žāvētām reņģēm novelk ādu un izlasa asakas, un pieliek biezenim, ko dabū samīcot aukstā ūdenī izmērcētus un labi nospaidītus veģus bez garozas ar izkausētu sviestu, sakultām olām un skābu krējumu (jo vairāk pieliek olu, jo biezenis irdenāks). Biezeni iesviestotā formā labi karstā krāsnī kādu 1/2 st. apcep brūnu un tūliņ pasniedz galdā, kamēr tas vēl karsts.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ceptas reņģes



Reņģes iztīra, nomazgā, priekš cepšanas nedaudz apsala. Iemērc miltos, cep karstā sviestā gaiši dzeltenas, sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, uzliek citronu šķēlītes, garnē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģes tomātu mērcē



Notīrītas reņģes sagriež gabaliņos, pārkaisa sāli. Tad zivju gabaliņus apviļā miltos, liek sakarsētā eļļa un cep gatavus. Pēc tam tos sakārto dziļākā traukā kārtām ar tomātu mērci un atstāj vēsā telpā ievilkties 6-12 stundas. Tomātu mērces sagatvošana: Notīrītus burkānus, pētersīļus, selerijas saēvelē eļļā un apcep. Tad pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus un cepšanu turpina. Pusmīkstām saknēm pieliek tomātu biezeni, piparus, lauru

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Salāti , līdaka , Olu mērce , Bumbieru kompots , kartupeļu un ,
Šodien vārda dienas svin:
Anrijs, Arkādijs

Noderēs
Rasols vai Olivjē
Novāra kartupeļus ar mizu, nokāš, atdzesē, nomizo un sagriež apmēram 3-4mm kubiciņos. Novara olas (no vārīšanās sākuma 10-12 min) atdzesē
Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu
Vārītu vistas gaļu atdala no kauliem un sagriež mazos gabaliņos. Ar mizu novārītus kartupeļus nomizo un sagriež kubveida gabaliņos. Zirņus
Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni,
Miltus ar sieru, olām un pienu iejavo pabiezā mīklā un ar to apziež pabiezākās šķēlēs sagrieztu maizi, ko pēc tam





TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Miežu iesalu iemaisa ūdenī un notur vienu diennakti. Tad maisijumu pārlej vārāmā traukā un pievieno sāli un vāra apmēram 2
Uzbeku plovs
Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min. Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki
Katliņā izkausē un uzsilda sviestu, liek kubikos grieztu gaļu un cep apmēram 15-20 min, līdz gaļa gandrīz gatava, tad pievieno

Populārakie

Katliņā izkausē sviestu, pieliek un maisot izkarsē miltus, neļaujot tiem sabrūnēt. Pārmaisot pielej pieņu un uz lēnas liesmas mērci nedaudz
Abolu plātsmaize
Rauga mīklu pagatavo tāpat kā pīrāgiem. Mīklu izveltnē uz cepešpannas, uzgriež margarīna piciņas, pārkaisa ar cukuru, kārto iepriekš nomizotus un
Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180