Reņģes

Ceptas reņģes marinādē



Ceptas reņģes stikla traukā aplej ar marinādi, ko pagatavo uz pusēm etiķi ar ūdeni līdz ar pipaŗgraudiem un sīpoliem, uzvārot un atkal atdzesējot. Trauku cieši aijzvāko ar pargamenta papīru un uzglabā aukstā vietā (reņģes turas 8 - 10 dienas).
Recepte apskatīta: 2081
Skatīt recepti

Reņģes ceptas



Notīrītas un nomazgātas svaigas reņģes apviļā miltos, sakuļ olu dzeltenumā un beigās berztā baltmaizē un 5 min. cep pannā sviestā no abām pusēm līdz tās ir dzeltenas. Var ari ņemt uz pusēm sviestu ar taukiem. Galdā reņģes dod lēzenā traukā, ko garnē ar citrona šķēlēm; klāt dod kartupeļus, zaļumu vai gurķu salātus.
Recepte apskatīta: 1429
Skatīt recepti

Skābi ietaisīta zivs



Labi sagatavotu, uzšķērstu zivi sadala gabalos un viegli iesāla, Apm. pēc 1 st, zivs gabalus nosausina, apcep sviestā gaiši iebrūnus un noliek aukstumā. Atdzisušus saliek traukā. Uzvāra etiķi ar sīpoliem, vircēm un sāli un ļauj atdzist, Zivs gabalus aplej ar marinādi un noliek gaisam, pieejamā vietā, ieskābētās zivis turas apmēram 10 - 14 dienas. Pēc 3 dienām tās jau lietojamas,

Recepte apskatīta: 888
Skatīt recepti

Reņģu panniņa ar olām



5—6 pers. 100 žāvētas reņģes, 100 g sviesta, 2 karotes skāba krējuma, 5—6 olas, pipari, sāls.

Žāvētām reņģēm novelk ādu un izlasa asakas, saliek rindās iesviestotā formā, virsū uzliek gabaliņos sviestu un uzpilda skābu krējumu, iesit blakus vienu pakaļ otrai olas, apkaisot ar pipariem, un cep cepeškrāsnī tik ilgi, līdz olbaltums ciets sarecis, bet olu dzeltenums vēl puslīdz mīksts.


Recepte apskatīta: 1414
Skatīt recepti

Reņģu biezenis



6—8 pers. 100 žāvētas reņģes, 3 veģi, 100 g sviesta, 3—4 olas, 2/3 glāzes skāba krējuma.

Žāvētām reņģēm novelk ādu un izlasa asakas, un pieliek biezenim, ko dabū samīcot aukstā ūdenī izmērcētus un labi nospaidītus veģus bez garozas ar izkausētu sviestu, sakultām olām un skābu krējumu (jo vairāk pieliek olu, jo biezenis irdenāks). Biezeni ie-sviestotā formā labi karstā krāsnī kādu 1/2

Recepte apskatīta: 1465
Skatīt recepti

Ceptas reņģes



30 svaigas reņģes, 200 gr sviesta, milti, citrons.

Reņģes iztīra, nomazgā, priekš cepšanas nedaudz apsala. Iemērc miltos, cep karstā sviestā gaiši dzeltenas, sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, uzliek citronu šķēlītes, garnē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: 2920
Skatīt recepti

Reņģes tomātu mērcē



150 g reņģu, 15 g kviešu miltu, 10 g eļļas. Tomātu mērcei: 50 g burkānu, 5 g pētersīļu un seleriju, 25 g sīpolu, 10 g eļļas, 50 g tomātu biezeņa, garšvielas.

Notīrītas reņģes sagriež gabaliņos, pārkaisa sāli. Tad zivju gabaliņus apviļā miltos, liek sakarsētā eļļa un cep gatavus. Pēc tam tos sakārto dziļākā traukā kārtām ar tomātu mērci un atstāj

Recepte apskatīta: 3314
Skatīt recepti

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180