« Iepriekšējā Lasis Nākošā »

Laša sālīšana

10 kg lasis, 3 - 4 karotes galda eļļas, 2,5 tējkarotes uz pusēm ar salpetri jaukta cukura, 1kg sāls.

Nozvīņotam lasim nogriež galvu un astes spuras, zivi pāršķeļ gareniski uz pusēm, rūpīgi iztīra, paturot ikrus, pieņus un aknas, kārtīgi noslauka, ar mitru drānu (ar ūdeni mazgāt nedrīkst), sadala katru pusi ar ādu 3 - 4 gabalos un katrā gabalā ieberzē vispirms eļļu un tad uz pusēm ar salpetri jauktu cukuru. Māla bļodā dibenā pakaisa sauju sāls, virsū saliek laša gabalus, cieši vienu blakus otram, un ikvienu mazliet apkaisa ar sāli, pašā virsū uzber vēl atlikušo sāli, nosloga zivi ar dēli un akmeņiem un noliek trauku aukstā vietā. Tā uzglabāts, lasis turas līdz nākamajam gadam. Pirms sālīto lasi grib lietot, tas 12 st. iepriekš iemērcams aukstā ūdenī.
Pagatavosanas sarezgītība
Viegli
Kopējās izmaksas
Augstas
Kaloriju līmenis
Vidējs
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2012-04-15
Recepte apskatīta: 2683


printer
Pievienoja: tume

mailPievienot favoritiem
mailRokomendet draugam
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180