Makaronu ēdieni

Vareņiki, pildīti ar augļiem



75 g kviešu miltu, 1/4 olas, 25 g ūdens, 5 g sviesta, sāls, cukurs. Pildījumam: 100 g svaigu ābolu vai ķiršu, 20 g cukura.

Vareņikus ar augļu pildījumu pagatavo tāpat kā ar biezpiena pildījumu. Pildījumam svaigus ābolus nomizo, sagriež mazās, plānās šķēlītēs, pārkaisa cukuru un atstāj dažas stundas, lai iecukurojas. Ja pilda ar ķiršiem, tad tiem izņem kauliņus un iecukuro.

Recepte apskatīta: 2558
Skatīt recepti

Vareņiki, pildīti ar biezpienu



75 g kviešu miltu, 1/4 olas, 25 g ūdens vai piena, 5 g sviesta, sāls. Pildījumam: 100 g biezpiena, 15 g cukura, 1/4 olas, 10 g sk. krējuma, garšvielas.

Biezpienu izberž caur sietiņu vai gaļas mašīnā samaļ, pievieno cukuru, citrona miziņu vai vanilīnu, olu, skābu krējumu un samaisa. Olu ar sāli sakuļ, pielej ūdeni vai pienu, pievieno izsijātus miltus, izkausētu

Recepte apskatīta: 3395
Skatīt recepti

Pelmeņi



75 g kviešu miltu, 1/4 olas, 25 g ūdens, sāls. Pildījumam: 100 g maltas gaļas, 10 g sīpolu, 20 g ūdens, sāls, pipari, 2 g cukura, 5 g sviesta.

Ūdeni sasilda līdz 30-35° temperatūrai, pievieno sakultas olas, izsijātus miltus un samaisa vienveidīgu mīklu. Mīklai ļauj stāvēt 25-30 minūtes, tad izveltnē 1,5-2 mm biezā plāksnē. Mīklas plāksnes vienā malā, apmēram 4

Recepte apskatīta: 2632
Skatīt recepti

Makaronu un biezpiena sacepums



40 g makaronu, 100 g biezpiena, 10 g sviesta, 20 g cukura, 1/2 olas, sāls, 5 g rīvmaizes.

Sviestu, cukuru, olas dzeltenumu saputo, pievieno gaļas mašīnā samaltu biezpienu, sālsūdenī novārītus, atdzesētus makaronus, samaisa un iecilā saputotu olas baltumu. Liek ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes. Atdzesētu no veidnes izgāž uz lēzena trauka un

Recepte apskatīta: 3303
Skatīt recepti

Makaronu un augļu sacepums



80 g makaronu, 10 g sviesta, 20 g cukura, 1/2 olas, 50 g svaigu augļu vai 20 g kaltētu augļu, 5 g rīvmaizes, sāls.

Sviestu ar margarīnu, cukuru, olas dzeltenumu saputo, pieliek augļus un sālsūdenī novārītus, atdzesētus makaronus un samaisa. Beidzot iecilā saputotu olas baltumu, liek ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, pārkaisa rīvmaizi un cep cepeškrāsnī 20-30

Recepte apskatīta: 1816
Skatīt recepti

Makaronu un reņģu sacepums



80 g makaronu, 150 g kūpinātu reņģu, 10 g tauku, 10 g sīpolu, 1/2 olas, 100 g piena, 5 g rīvmaizes, sāls.

Makaronus vāra sālsūdenī mīkstus, ūdeni nokāš. Kūpinātas reņģes iztīra, sadala gabaliņos un sajauc ar sasmalcinātiem, sviestā apceptiem sīpoliem, novārītiem makaroniem. Liek ar taukiem izziestā veidnē, pārlej ar olu maisījumu, pārkaisa ar rīvmaizi un cep cepeškrāsnī apmēram 20-30 minūtes.

Recepte apskatīta: 1866
Skatīt recepti

Makaronu un speķa sacepums



80 g makaronu, 15 g dūmota speķa, 10 g sīpolu, 1/2 olas, 1/4 glāzes piena, 15 g biezeņa, 3 g rīvmaizes, sāls.

Makaronus sālsūdenī novāra, nokāš un atdzesē. Atdzesētiem makaroniem pievieno ar pienu sakultu olu, sagrieztu speķi, apceptu kopā ar sīpoliem, tomātu biezeni. Visu samaisa, liek veidnē, pārkaisa rīvmaizi un cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. Pasniedz ar tomātu mērci un

Recepte apskatīta: 1872
Skatīt recepti

Makaronu sacepums



80 g makaronu, 160 g ūdens, 15 g sviesta, 1 ola, 25 g cukura, garšvielas, 5 g rīvmaizes, sāls.

Makaronus vāra mazā ūdens daudzumā gandrīz mīkstus. Sviestu ar cukuru, olas dzeltenumu un sarīvētu citronu miziņu vai vanilīnu, saputo, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno novārītus, atdzesētus makaronus, samaisa un iecilā saputotu olas baltumu, liek ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā

Recepte apskatīta: 2583
Skatīt recepti

Makaroni sēņu mērcē



100 g makaronu, sāls. Sēņu mērcei: 25 g tauku, 10 g sīpolu, 75 g sālītu sēņu, 1/4 glāzes makaronu novārījuma, 15 g sk. krējuma.

Sīki sasmalcinātus sīpolus apcep taukos, pievieno nomērcētas, sasmalcinātas sēnes un maisot vēl 5 minūtes cep. Beidzot pievieno makaronu novārījumu, skābu krējumuun uzkarsē. Pagatavotai sēņu mērcei pievieno sālsūdenī novārītus makaronus un samaisa.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 11,2 g, taukvielas 28,8

Recepte apskatīta: 2074
Skatīt recepti

Makaroni ar baravikām



80 g makaronu, 150 g ūdens, 100 g baraviku, 15 g sviesta, 50 g šķiņķa, 15 g tomātu biezeņa, 10 g sk. krējuma, sāls.

Makaronus paredzētā daudzumā vāra, pa reizei apmaisot, apmēram 20 minūtes. Tad pieveno sagrieztas, sviestā apceptas baravikas, tomātu biezeni, sagrieztu šķiņķi, skābu krējumu un samaisa. Tālāk vārīšanu turpina katlā, kas blīvi apsegts ar vāciņu, mazā siltumā virs

Recepte apskatīta: 2059
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
abolu kompots , mārrutki , Aknu desa , vārītu kartupeļu , seleriju salāti ,
Šodien vārda dienas svin:
Sigurds, Zigurds

Noderēs
Kartupeļus, bietes ar mizu vāra mīkstus, nomizo, atdzesē un sagriež mazos kubveida gabaliņos sagriež pārējās rasola sastāvdaļas - izceptu, atdzesētu
Rasols vai Olivjē
Novāra kartupeļus ar mizu, nokāš, atdzesē, nomizo un sagriež apmēram 3-4mm kubiciņos. Novara olas (no vārīšanās sākuma 10-12 min) atdzesē
Liellopu gaļu, kartupeļus, burkānus, selerijas un gurķus sagriež salmiņos, sajauc. Majonēzei pieliek sinepes, citronu sulu, sāli, piparus, pārlej salātiem un
100 g liellopa gaļas, 25 g dūmota speķa, 15 g baltmaizes, 5 g kartupeļu cietes, 30 g ūdens, 10 g
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru





TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Nomazgātus, nomizotus burkānus sarīvē, liek katlā, kurā iepriekš sakarsēts sviests, apmaisot cep, līdz burkāni sāk mainīt nedaudz krāsu, pielej nedaudz
Burkānus nomazgā, notīra, sagriež kubiciņos. Katlā iepriekš sakarsētā sviestā apcep burkānus un sasmalcinātus sīpolus, šķidrumam pielej mazliet buljona un sautē
Burkānus izvāra nemizotus, nomizo, sagriež un ar ūdens un taukvielas piedevu  sautē līdz burkāni ir mīksti. Burkānus sasmalcina mikserī, pievieno

Populārakie

Skābētiem kāpostiem pievieno sakapātus sīpolus, rupjās skaidās sarīvētu novārītu bieti un krējumu, ja vajadzīgs, papildina ār sāli, cukuru, pārkaisa ar
Ziedu kāpostus uz laiku iegremdē ūdenī, kam pielikts etiķis un sāls. Kad ziedkāposti atmērcēti, tos sadalītus rozītēs, vai arī veselus liek
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3) Burkā

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180