Paldies. Jūsu balss tika ieskaitīta.
« Iepriekšējā Dārzeņu skābēšana Nākošā »

Mazsālīti gurķi

Mazsālītos gurķus gatavo ātrai izlietošanai. Gurķus skābē nelielos traukos, parasti izvēlas māla podus vai stikla burkas. Nomazgātus gurķus ar koka irbulīti sabaksta, nogriež galiņus un sapilda burkās kopā ar sagrieztām dillēm, pārlej karstu (75-80° C) sālsūdeni (50 g sāls uz 1 l ūdens). Burkai uzliek nelielu slodziņu tā, lai visi gurķi atrastos, zem ūdens, un noliek siltā vietā. Pēc 2-3 dienām gurķi lietojami ēšanai. Mazsālītos gurķus var arī sterilizēt. Ieskābušos gurķus izņem no trauka, nomazgā un saliek stikla burkās, liekot pa starpām svaigas dilles. Gurķu raudzējamo sulu lej emaljētā katliņā un vāra 5-10 min., izkāš caur divkārtu marli, karstu (70-80°) pārlej burkās, lai gurķi būtu pārklāti, nosedz ar vāciņiem un sterilizē - 0,5 l burkas 10 min, 1l - 15 min, 3l - 20 min., piie 85° C. Pēc karsēšanas burkas izceļ no katla, aizgriež vāciņus un ātri atdzesē, uzglabā vēsā vietā.

Pievienots: 2010-08-25
Recepte apskatīta: 5011


printer
Pievienoja: Šefpavārs

mailPievienot favoritiem
mailRokomendet draugam
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180