« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Gurķu, tomātu un sīpolu salāti

1000 g gurķu, 500 g tomātu, 200 g sīpolu, 100 g burkānu, 150 g eļļas, 5 - 7 g citronskābes, sāls, cukurs, smalkie pipari pēc vajadzības, dilles un pētersīļu lapas.

Visus dārzeņus notīra un nomazgā aukstā ūdenī. Gurķus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, tāpat tomātus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz sakņu rīves (skaidiņās). Sīpolus apcep eļļā caurspīdīgus, pievieno sarīvētus burkānus un ar mazu ūdens piedevu sautē pusmīkstus. Pievieno atlikušo eļļu, garšvielas, sagatavotos gurķus un turpina sautēt, kamēr gurķi kļūst caurspīdīgi (bet cieti). Beigās pievieno tomātu šķēles un sīki sagrieztus zaļumus (dilles, pētersīļus), vēlreiz visu uzvāra. Salātus nogaršo un, ja vajadzīgs, papildina ar garšvielām.
Karstus, verdošus salātus sapilda dezinficētā burkā un nekavējoties aizvalcē ar novārītu metāla vāciņu. Ar receptē minēto devu var piepildīt apmēram divas litra burkas. Aizvalcētās burkas liek ar vāciņu uz leju, patur pusstundu un tad ļauj atdzist.
Salāti ir pietiekami sulīgi, uzlējums nav vajadzīgs. Sie salāti, kā redzams, nav pasterizēti, tāpēc, tos sagatavojot, jārīkojas ātri un tīros apstākļos, lai nodrošinātu labu konservu uzglabāšanu.

Pievienots: 2010-08-01
Recepte apskatīta: 5369


printer


mailPievienot favoritiem
mailRokomendet draugam
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180