« Iepriekšējā Gaļas buljoni

Liellopa kaulu buljons

500 g ūdens, 150 g kaulu, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 4 g pētersīļu un seleriju, sāls

Kaulus noskalo un sacērt - stobra kaulu locītavu galviņu vairākās daļās, mugurkaulu un plakanos kaulus
šķērsām 5-6 cm lielos gabalos. Sasmalcinātos kaulus liek katlā, pārlej aukstu ūdeni, uzliek vāku un karsē.
Kad šķidrums sāk vārīties, virs tā parādās pelēcīgas putas. Tās ar putu smeļamo karoti noņem. Pēc noputošanas
buljonu vāra uz mazas liesmas 1-2 stundas, nenosedzot ar vāku, Tad pievieno sasmalcinātas garšsaknes - burkānus,
sīpolus pētersīļus un selerijas. Vēlams buljona gatvošanai izlietot garšsakņu atgriezumus, stublājus, bet gars-
saknes izlietot zupu gatavošanai. Sāli buljonam pievieno vārīšanas beigās.
Buljonu izkās caur smalku sietiņu vai karsta ūdenī samitrinātu divkāršu marli.
 
Uzturvērtība: ekstraktvielas 1,7 g, taukvielas 1,5 g, ogļhidrāti-, kalorijas 21.
Pievienots: 2010-07-18
Recepte apskatīta: 4043


printer


mailPievienot favoritiem
mailRokomendet draugam
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180